Menu Sluiten

Ooglidcorrectie in Rijswijk, Tilburg of Rotterdam

Wilt u een frissere blik of er uitgeruster uitzien? Hangende oogleden en overhangende huid kunnen niet alleen het zicht flink belemmeren, maar kunnen je ook een vermoeid en verouderd uiterlijk geven. Met een bovenooglidcorrectie is dit snel en makkelijk te verhelpen. Een ooglidcorrectie (ook wel blepharoplastiek of ooglift genoemd) is een behandeling waarbij de arts een teveel aan overtollig huid wegneemt. Het litteken dat achterblijft zie je nauwelijks want het sneetje valt precies in de oogplooi. Een teveel aan huid of wallen onder de onderoogleden kan met een onderooglidcorrectie verholpen worden.

De voordelen van een bovenooglidcorrectie:

  • verbetert het zicht
  • vermindert klachten zoals hoofdpijn
  • zorgt voor een frisse energieke en jongere uitstraling
  • maakt de blik minder nors of vermoeid

De bovenooglidcorrectie


De bovenooglidcorrectie kan worden uitgevoerd in Rijswijk (Den Haag), Tilburg of Rotterdam. Voor de behandeling maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Vervolgens krijg u enkele injecties voor een plaatselijke verdoving. De injecties kunnen enigszins pijnlijk zijn, maar daarna voelt u niets meer van de behandeling. Ons team zal u gedurende de ingreep op uw gemak stemmen, want bij ons bent u in goede handen.

De arts tekent op het bovenste ooglid nauwkeurig aan hoeveel huid er verwijderd zal worden. Vervolgens snijdt hij een reepje huid weg. Als er te veel vet zit, dan wordt dat ook verwijderd. Na de ingreep worden de kleine bloedvaatjes vaatjes dichtgebrand en het sneetje weer gehecht. Na de ingreep begint meteen te koelen om zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

De operatie duurt tussen de 30 en 60 minuten. Na de operatie komt u even tot rust in de uitslaapkamer en zal ons medisch team u in de gaten houden. U krijgt van ons te horen wanneer u naar huis kunt. Voor de terugweg moet u wel zorgen dat u een begeleider heeft. 

U dient de eerste drie dagen na de ingreep buiten een zonnebril te dragen ter bescherming van uw ogen. Neem ook op de dag van de operatie een zonnebril mee voor de terugweg. De verdovingsprikjes in de oogleden kunnen de dagen na de ingreep nog wat gevoelig zijn. Tevens kunt u last krijgen van napijn. Hiervoor raden wij aan om paracetamol te nemen.

Om zwelling te voorkomen, kunt u de eerste 24 tot 48 uur na de ingreep de wond het beste koelen met ijskompressen. U kunt een icepack als ijskompres gebruiken of u kunt ijsblokjes of bevroren ewrten in een plastic tas doen. Leg de zak ijs nooit direct op uw huid, maar wikkel deze in een washandje of handdoek. De huid rondom uw ogen zal na de ingreep blauw en gezwollen zijn.  Normaliter geneest de dunne ooglidhuid vrij snel en zullen de littekens anderhalve maand tot drie maanden na de ingreep vrijwel onzichtbaar zijn. Na enkele dagen kunt u uw dagelijkse werkzaamheden weer hervatten.

Rijswijk (Den Haag), Tilburg of Rotterdam

Drs. Boonen werkt samen met zijn team cosmetisch specialisten in alle vestigingen van Polikliniek de Blaak. U kunt dus terecht voor een bovenooglidcorrectie in Rijswijk – Den Haag, Tilburg en Rotterdam. De andere cosmetisch artsen die ook ooglidcorrecties kunnen uitvoeren zijn drs. Natale Adamo, drs. Chris den Hengst, drs. Meindert-Jan de Vries en dr. Michel Visser. Polikliniek de Blaak heeft op dit moment een aanbieding voor een bovenooglidcorrectie voor slechts €649,- voor beide ogen.

Consult ooglidcorrectie

Wilt u uw klachten bespreken of uw wensen laten beoordelen? Dan is een consult een goed begin. Na het consult voor een bovenooglidcorrectie weet u wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten. Soms adviseert onze cosmetisch arts u om geen ooglidcorrectie uit te laten voeren. Dat kan bijvoorbeeld als er nog te weinig overtollig vel aanwezig is. Een consult bij drs. Boonen kost € 50,- en u kunt deze laten inplannen in Rijswijk – Den Haag, Tilburg of Rotterdam.


Een afspraak maken voor een bovenooglidcorrectie kan telefonisch op telefoonnummer 085-4881700

Voor en na foto’s: