Menu Sluiten

Drs. Boonen

Fleboloog / cosmetisch arts

Liposuctie

Willen die laatste kilo’s ondanks het lijnen en gezond eten maar niet verdwijnen? Dan is liposuctie een uitstekende oplossing om van dat buikje, die onderkin, love handles of te dikke benen af te komen. Een liposuctie door drs. Boonen vindt plaats onder lokale verdoving. Met vakmanschap en alle aandacht voor de patiënt wordt de liposuctie uitgevoerd in een speciaal daarvoor geoutilleerde operatiekamer met goed opgeleide assistenten.

Liposuctie is het onderhuids wegzuigen (suctie) van abnormale vetophoping (lipo). Abnormale vetophopingen kunnen ontstaan op plaatsen als de buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën, onderbenen of in de hals. Deze plaatsen op het lichaam hebben een verhoogd aantal vetcellen ten opzichte van de andere lichaamsdelen. Deze opstapeling van vet komt voor bij mensen die er aanleg voor hebben.

Consult

Wanneer u een verbetering van de contouren van uw lichaam overweegt, kunt u een afspraak maken bij drs. Boonen voor een consult. Houdt u er wel rekening mee dat een liposuctie geen makkelijk alternatief is voor lijnen of een dieet. Tijdens het consult zal drs. Boonen u informeren over wat u kunt verwachten. Uw algemene gezondheidstoestand zal worden bekeken en u wordt onderzocht op de zones die u zou willen laten behandelen. Wanneer u besluit om een liposuctiebehandeling te laten uitvoeren, dan krijgt u een informatiemap mee met alle nodige instructies en informatie.

De liposuctiebehandeling

De ingreep wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Via een kleine canule worden de vetcellen weggezogen vanuit verschillende posities. De gehele operatie duurt ongeveer twee uur, afhankelijk van het aantal zones.

Na de ingreep

Na de ingreep kunt u rustig bijkomen in de uitslaapkamer. Wanneer u zich goed genoeg voelt mag u naar huis met uw begeleider. U krijgt eerst nog wel een panty of korset aangemeten die u ongeveer 2 weken zal moeten dragen. De eerste week na de ingreep kunt u het beste thuis blijven en rustig aandoen. Na een maand komt u terug voor een controle bij de arts.

Resultaat

Het resultaat is blijvend in die zin dat de weggenomen vetcellen niet meer terug komen. Vrijwel alle patiënten van drs. Boonen zijn tevreden over de afname van het vet op de behandelde plaatsen na een liposuctie behandeling. Het geeft vaak een extra stimulans om verder te gaan met een gezond en gematigd eetpatroon, zodat ook het resultaat op lange termijn goed blijft.

Video

Video: Liposuctie bij lipoedeem

Kijk deze video zonder inlog via: Flickr Lipoedeem

Bel mij terug

Laat drs. Boonen u terugbellen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.