Menu Sluiten

Bel mij terug

Laat drs. Boonen u terugbellen.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Biografie

Al sinds begin jaren 90 is drs. Boonen gespecialiseerd in cosmetische behandelingen zoals liposuctie, lipoedeem, ooglidcorrectie, spataderbehandelingen en injectables. De combinatie van medische kennis en oog voor de cosmetische resultaten heeft hem vanaf het begin gefascineerd.

Tijdens zijn studie aan de Rijksuniversiteit in Leiden heeft hij stages gelopen bij buitenlandse universiteiten, waaronder Yale University in de Verenigde Staten. Na enkele jaren ervaring opdoen als assistent-gynaecoloog besloot hij zich volledig te richten op flebologie en cosmetische geneeskunde. Zijn flebologische opleiding genoot hij volledig in Rotterdam. Geleidelijk heeft hij zich toen ook gespecialiseerd in de esthetische geneeskunde.

Drs. Boonen is Algemeen directeur van Stichting Polikliniek de Blaak met meerdere vestigingen in Nederland. In deze klinieken worden patiënten geholpen aan spataderen, huidziekten en aambeien. Daarnaast kun je er terecht voor huidtherapie en cosmetische chirurgie.

Speciale aandacht heeft drs. Boonen voor lipoedeempatiënten. In zijn ogen een vergeten groep met patiënten die veel nadelen ondervinden van hun aandoening. Drs. Boonen heeft zich gespecialiseerd in behandeling door middel van vibroliposuctie. Door middel van wetenschappelijk onderzoek hoopt hij de komende jaren aan te tonen dat liposuctie het leven van lipoedeempatiënten in zo’n grote mate verbetert dat hij de zorgverzekeraars kan overtuigen om deze behandeling in het zorgpakket op te nemen. Vooralsnog is dat echter nog niet aan de orde.

Ook op het gebied van de zorg voor spataderen is drs. Boonen nauw betrokken bij diverse initiatieven om de zorg te verbeteren zoals de oprichting van een speciale opleiding voor flebologie via het Dutch College of Phlebology (DCoP).

Om de cosmetische chirurgie in Nederland en Europa te verbeteren heeft hij de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chirurgie opgericht. Als voorzitter van deze vereniging neemt hij deel aan de totstandkoming van internationale richtlijnen en protocollen die de patiënt meer veiligheid en duidelijk zal bieden bij cosmetische ingrepen.

BIG: 89020143401

In 2019 is drs. Boonen als een van de eerste artsen in Nederland gecertificeerd met het profiel “arts cosmetische geneeskunde”, sindsdien mag hij daarom de titel “cosmetisch arts KNMG” voeren.

Sinds 2009 is hij lid van The American College of Phlebology en het European Venous Forum.

Senior Associate Editor by the Journal of Aesthetic Medicine and Dermatology (EJAMeD)

Tevens aangesloten bij:
APF
NVVCC
DALA
ELA

Tevens werkzaam bij:
Medisch Centrum Tilburg
Signé Clinics

Declaration of Tokyo: