Menu Sluiten

Dikke Benen Poli van start

Lipoedeem is nog steeds een onbekende aandoening. We zijn daarom bij Polikliniek de Blaak gestart met de “Dikke Benen Poli” waar iedereen die twijfelt over de oorzaak van te dikke benen terecht kan.

Als je benen in verhouding met de rest van je lichaam veel dikker zijn, dan is het mogelijk dat je lipoedeem hebt. Om dit vast te kunnen stellen heeft drs. Boonen de Dikke Benen Poli in het leven geroepen. Tijdens het consult kan hij vaststellen of je aan lipoedeem lijdt. Om te bepalen of het voor jou zin heeft om een consult aan te vragen kun je eerst de lipoedeem zelftest doen.

Je kunt op de dikke Benen Poli van drs. Boonen terecht in Rijswijk, Rotterdam en Tilburg. Tijdens deze poli’s word je onderzocht door drs. Boonen die sinds de jaren 90 lipoedeempatiënten onderzoekt en behandelt. Tevens is drs. Boonen een van de initiatiefnemers van het wetenschappelijk onderzoek naar de kwaliteit van leven van lipoedeempatiënten dat samen met het Erasmus MC, Polikliniek de Blaak en TweeSteden Ziekenhuis is uitgevoerd en in 2015 is gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Phlebology. Na het onderzoek op de Dikke Benen Poli krijg je meteen te horen of je lipoedeem hebt en wat de mogelijke behandelingen zijn. Het onderzoek bestaat uit:

  • Lichamelijk onderzoek
  • Gesprek waarin de arts meerdere vragen stelt
  • Eventueel een vaatonderzoek

Maar informatie over de aandoening lipoedeem en de symtomen kun je hier vinden: LIPOEDEEM